Orbán Viktor: A magyar falunak van jövője

A miniszterelnök a Magyar falu programról is beszélt kampánykörútján.

2024. 05. 03. 18:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amíg baloldal volt Magyarországon, addig a falu „az valami múltból itt maradt, előbb-utóbb úgyis eltűnik, nincs jelentősége, nem fontos” kategóriába tartozott – idézte fel közösségi oldalára feltöltött videójában a miniszterelnök. Orbán Viktor országjárásán aláhúzta: azonban a jobboldal hagyománya nem ez. 

Szerinte a Magyar falu programmal a kormány rámutatott: a falu számít, az ott élő emberek fontosak, és az nem egy elveszett, elmúlt, a magyar életből eltűnőfélben lévő létforma, hanem van jövője. 

„Falun élni jó dolog, az ember sosem felejti el azt, hogy honnan jön”

– fogalmazott. Szerinte a Magyar falu programban még a mostani háborús, nehezebb időkben is van pénz. – Próbálunk olyan dolgokat rendbe hozni a településeken, a kistelepüléseken, amelyeket önerőből azt hiszem, sohasem lettek volna képesek – mondta Orbán Viktor.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Orbán Viktor csütörtök délután Nyíregyháza után Fehérgyarmaton folytatta országjáró körútját. Kijelentette: ha az európai közvélemény a béke mellett áll ki a júniusi választáson, akkor el lehet kerülni a háború kiterjedését. – Így tudjuk megvédeni a gazdaságunkat is, amit a háborús árakkal, a szankciókkal szintén tönkretesz a háború – tette hozzá.

„Magyarország mindenképpen kimarad a háborúból, de jó lenne, ha az egész európai politika is megváltozna, ehhez pedig meg kell nyernünk az EP-választásokat”

– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Hozzátette: a magyar baloldal háborúpárti, mégpedig azért, mert tartótisztjeik, akik külföldről fizetik őket, akik megvették őket kilóra, azok háborúpártiak, és a háborún akarnak nyerészkedni.

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.